Menu
Lapland 2020

Wat een adrenaline!

Wat een adrenaline!

6 March 2020, Peter Pan Vakantieclub

Na een heerlijke nacht met hier en daar een uitstapje in de sneeuw was iedereen om 9 uur fris en fruitig bij het ontbijt. Het ontbijt was heerlijk en na deze oppepper was het tijd voor het zwembad. Helaas geen foto’s, was iets met zwembad en sauna zonder badkleding, weet ook niet waarom. (Jongeren zijn niet in de sauna geweest).

De tijd vliegt hier, dus voor we het wisten moesten we al weer lunchen om op tijd klaar te staan voor de bus. De busreis duurde niet lang en bracht ons door een prachtig landschap van besneeuwde heuvels en bossen naar de plek voor onze middag activiteit, rijden op de sneeuwscooter. Nadat we allemaal een thermopak aangemeten hadden gekregen volgde een korte instructie voor de bestuurders. Al snel was het moment daar dat de eerste helft van de groep op de sneeuwscooter een weg door het bos zocht. In een lange trein slingerden we van bospad naar bospad om vervolgens te stoppen voor een fotomomentje, sneeuwengeltjes maken en rollen door de sneeuw. Hierna vervolgden we onze tocht om daarna met de tweede helft dit tafereel te herhalen. Een iets te overmoedige reisleider raakte naast het pad en maakte een zachte landing in de diepe sneeuw. Na terugkomst werden we meegenomen naar een Finse kota voor warme limonade, een zoete snack en opwarmen bij het kampvuur. Helaas, aan deze spectaculaire middag kwam een einde waarna de bus ons weer terug bracht naar ons hotel.

Bij het diner leek het ons leuk om de groep een beetje door elkaar te gooien, Sam had bedacht op volgorde van leeftijd aan tafel te gaan zitten. Oh ja, hier hadden we ook al rekening mee gehouden met de kamerindeling, experiment mislukt! Morgen op alfabetische volgorde. Het eten smaakte er niet minder om en algauw moesten we door op jacht naar het noorderlicht. Hoewel we het noorderlicht niet hebben gevonden leverde het wel weer een frisse neus op zodat we scherp aan de bowlingwedstrijd konden beginnen. Mike bleek onverslaanbaar, best of the rest was Marnix en op een keurige derde plaats hebben we Ilse. Als we terugkijken op deze dag, was hij superleuk en geslaagd, Voigt Travel heeft onze verwachtingen laten uitkomen, nu naar bed om morgen weer een nieuwe verassing tegemoet te gaan.