Menu
Lapland 2020

Sleeën, sleeën en nog eens sleeën!

Sleeën, sleeën en nog eens sleeën!

7 March 2020, Peter Pan Vakantieclub

Na wederom een lekkere nacht met hier en daar wat kameroverlopen van de jongeren verzamelden we tussen 9 uur en half 10 voor het ontbijt. Vandaag was het belangrijk om een goede bodem te leggen aangezien we een druk en actief programma hadden.

Na het ontbijt hadden we nog wat tijd over om te gaan sleeën en een aantal sneeuwballen gevechten te houden. De jongeren hadden de afgelopen dagen een hoop sleetjes verzameld en deze konden we vandaag perfect gebruiken om van de speciale slee heuvel af te gaan maar ook als schild tegen de rondvliegende sneeuwballen. Het gevaar van een sneeuwbal in je nek lag constant op de loer, ook tijdens het sleeën was je nooit helemaal zeker dat je er zonder sneeuwbal vanaf kwam. Een hoop glijpartijen en sneeuwballen later liepen we een stukje door richting de sauna die speciaal dicht bij het meer was gebouwd zodat je vanaf de sauna direct in een wak in het meer kan springen. De sauna was niet in gebruik dus hebben we lekker even gezeten op het bankje voor de sauna. Al snel bleek dat stilzitten best lastig is en zodoende vlogen de sneeuwballen en scheppen vol sneeuw al snel weer door de lucht. Dit resulteerde uiteindelijk in een aantal reisleiders die binnen een aantal minuten waren omgetoverd tot sneeuwpop. Na ongeveer een anderhalf uur zijn we rustig aan weer teruggegaan naar de kamers om ons om te kleden voor de middag activiteit.

De bus haalde ons om 12:15 op bij het hotel. Na ongeveer 20 minuten gereden te hebben kwamen we aan bij de eerste stop, de husky farm. Na een korte uitleg over de hondenslee voor de bestuurders was al snel het moment daar om in en op de hondenslee te klauteren zodat we konden beginnen aan de tocht door het bos en over besneeuwde heuvels heen. Wat een rust vergeleken met de sneeuwscooters van gisteren. Vele foto’s en filmpjes later stond er weer een lunch voor ons klaar in een kota bij een warm haardvuur. Even heerlijk gegeten en daarna weer verder met de bus want de middag had nog meer voor ons in petto. Yuha, of iets dergelijks, was onze gastheer en vertelde vol enthousiasme over zijn rendier farm en wat ons allemaal te wachten stond. We begonnen met een sledetocht om vervolgens honderden rendieren uit onze handen te laten eten. Ergens tussendoor werd er nog een reisleider onder gekwijld door een wel heel enthousiast rendier maar dat maakte de ervaring wel helemaal af. Ook hier hebben we afgesloten in een kota met een warme kop koffie, thee of sap en een lekker Fins koekje.

Op de weg terug, ruikend naar hond, rendier en rook, zijn we gestopt bij een souvenir winkel. Ze hadden alles van een rendiervacht tot aan een sleutelhanger gemaakt van een gewei, genoeg om voor het thuisfront leuke cadeautjes in te slaan. Terug bij het hotel hadden we een uurtje vrije tijd voordat we in het restaurant verwacht werden voor het diner. We hebben daarna de dag afgesloten met een bonte avond die bestond uit het zingen van een liedje, de Macarena, een toren van reisleiders, wat groepsspelletjes en tussendoor nog wat moppen zodat we lachend de laatste dag van deze mooie reis tegemoet gaan.