Menu

Over Peter Pan

Stichting Peter Pan Vakantieclub organiseert sinds 1996 reizen voor jongeren met een chronische ziekte. Tijdens die reis hoeven ze even niet aan hun ziekte te denken, maar kunnen ze nieuwe vrienden maken en samen een geweldige tijd beleven.

Wat doen we?

Voor sommige jongeren is het omdat ze ziek zijn of vanwege moeilijke omstandigheden niet altijd even makkelijk om op vakantie te gaan. Medewerkers van Transavia wilden hier iets mee doen en sloegen de handen in een. Speciaal voor deze jongeren is de Peter Pan Vakantieclub opgericht.

Alle leden van Stichting Peter Pan Vakantieclub zijn medewerkers van Transavia. Een vast team van vrijwilligers organiseert 4 reizen per jaar, naar Lapland, PortAventura, Barcelona en Mallorca. Zo hebben door de jaren heen al meer dan 1.000 jongeren een onvergetelijke reis met Peter Pan gemaakt.

Vrijwilligers

De oprichting

Stichting Peter Pan Vakantieclub is een idee van Wilco van Elk, purser bij Transavia. Het leek hem geweldig als een commerciële organisatie als Transavia haar ervaringen en contacten in de reisbranche zou benutten om jongeren te helpen die niet zo makkelijk op vakantie kunnen.

De Stichting werd op 19 juni 1996 officieel opgericht. Sindsdien worden er elk jaar meerdere reizen voor jongeren met uiteenlopende ziektes of handicaps georganiseerd. Toen transavia in 2016 haar 50-jarig bestaan vierde, trakteerde ze Peter Pan op een uniek cadeau: een eigen vliegtuig. Een van de Boeing 737’s vliegt sindsdien met de kleuren en het logo van de Peter Pan Vakantieclub.

Meer weten over de oprichting van de Peter Pan Vakantieclub? Kijk de video waarin Wilco zijn verhaal verteld.

De reizen

Ieder jaar worden er 4 reizen georganiseerd door de Stichting Peter Pan Vakantieclub. Alle vrijwilligers doen naast de Transavia werkzaamheden hun uiterste best om geweldige belevingen neer te zetten voor de jongeren, en dit gaat als volgt.

Nadat de aanmelding gesloten is, krijgen de jongeren die mee mogen dat zo snel mogelijk te horen. Zij worden meteen uitgenodigd om samen met ouders naar de kennismakingsdag te komen. Op de kennismakingsdag krijgen ze de kans om de anderen te leren kennen en informatie in te winnen. Daarnaast kunnen de ouders vragen stellen als nodig.

Zodra de reis dichterbij komt worden de jongeren en ouders voorzien van alle informatie, en kan de reis gaan beginnen. Alleen nog vliegen!

Na de reis is er altijd een reunie om elkaar nog eens te zien en de reis na te spreken. Je ziet hier dat de jongeren nog steeds contact hebben, en enorm veel steun aan elkaar hebben. Daar doen we het natuurlijk voor!

aeroplane-icon handshake
aeroplane-icon handshake