Menu

Voor Peter Pan naar de poolcirkel

24 June 2010, Peter Pan Vakantieclub

Begin 2011 zal een team van twee enthousiaste avonturiers een uitdagende autotour gaan maken onder barre winterse omstandigheden van Nederland naar de Poolcirkel (Finland) en weer terug. Deze zogenaamde Arctic Challenge Tour, 7000 km in 6 dagen, voert dwars door het winterse Scandinavie. Het Peter Pan-team heeft als doel geld ophalen voor Stichting Peter Pan Vakantieclub, een prachtig initiatief waar wij heel toepasselijk (hoewel niet van de kou) “kippevel” van krijgen.

ResizedImage432205-PPVArcticchallenge

Even voorstellen
Het Peter Pan-Arctic Challenge team bestaat uit Wouter Mooij, 26 jaar en werkzaam als Co-piloot bij transavia.com en zijn goede vriend Jeroen Planken, 24 jaar. Wouter over zijn motivatie om mee te doen aan dit evenement: “Op het moment dat deze kans op mijn pad kwam heb ik geen moment getwijfeld en meteen een goede vriend van me gebeld om te vragen of hij mee wilde doen. Samen hebben we ons dus meteen ingeschreven voor dit grote avontuur onder extreme omstandigheden. De keuze van het goede doel Peter Pan Vakantieclub, gaf bij ons de doorslag! na de gepassioneerde verhalen van m’n collega’s bij Transavia te hebben gehoord. Op deze manier willen wij op onze beurt een steentje bijdragen aan deze stichting!”. Jeroen vult enthousiast aan: “..toen ik door Wouter gebeld werd zei ik: “meteen doen!!” Dit zijn kansen die je meteen met beide handen moet aanpakken. Het is echt een uitdaging om onder zulke omstandigheden 70000 km te moeten rijden en dat allemaal in 6 dagen tijd! Het zal zeker geen makkelijke rit worden, maar we gaan ons er goed op voorbereiden”. `

ResizedImage282393-PPVArcticchallenge2011route

De Actic Challenge Tour 2011
De Arctic Challenge Tour 2011 is een auto-sport evenement voor iedereen die affiniteit heeft met autorijden, sneeuw en kou. Het is beslist geen rally. Het komt niet aan op snelheid, maar op behendigheid, goed navigeren en anticiperen. De Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen waarbij geheel Scandinavië wordt doorkruist onder extreme omstandigheden. Waaronder veel rijden over sneeuw en ijs. In zes dagen tijd wordt circa 7.000 km afgelegd naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel en terug. De organisatie controleert op overtredingen van de maximum snelheid. Bij grove of herhaalde overschrijding van de maximum snelheid, volgt diskwalificatie voor de betreffende etappe en voor het eindklassement. Het snel rijden heeft overigens geen zin omdat je de door de organisatie bepaalde tijd moet benaderen. Controle van de gereden route en snelheden geschiedt door middel van een trace en tracksysteem. Aan de challenge doen dit jaar 60 teams mee.

Media aandacht
De Arctic Challenge Tour krijgt veel media-aandacht van radio, televisie en dagbladen. Radio verslag wordt er gedaan door GelreFM. Reportage door televisie wordt gedaan door SBS6 en TopspeedTV.nl De berichten in de kranten worden grotendeels verzorgd door de deelnemende teams. Daar gaan Wouter en Jeroen ook aan mee te doen, door verschillende media te benaderen om verslag te doen.

Ga naar www.arcticchallenge2011.nl voor meer informatie.
Wouter en Jeroen hebben nog sponsoren nodig, dus heb je interesse, neem HIER contact op!

website organisatie Arctic Challenge:
www.arctic-challenge.nl