Menu

Wie gaan er mee dit jaar?

4 June 2008, Peter Pan Vakantieclub

Dit jaar gaan mee….

In samenwerking met patientenvereniging ‘Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker’ (VOKK) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaan wij dit jaar op reis met Jongeren met of herstellende van Kanker.

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer 500 kinderen tot achttien jaar kanker vastgesteld. Gelukkig is er voor hen hoop op een toekomst. Dankzij intensieve samenwerking, concentratie van zorg en protocollaire behandeling kunnen tegenwoordig zeven van de tien kinderen genezen.
Maar dat betekent vaak een lange, zware behandeling met chemotherapie, bestraling en / of chirurgie.

Op 21 november 1987 richtten ouders van kinderen met kanker de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ (VOKK) op met het doel elkaar te steunen, ervaringen uit te wisselen en te streven naar optimale zorg en begeleiding.
Dit jaar gaan we op vakantie met jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 16 jaar.

Maar….. leeftijd is niet de enige voorwaarde. Bij het maken van een programma gaat Peter Pan ervan uit dat je kunt lopen of weinig gebruik maakt van een rolstoel. Ook moet je zelfstandig, dus zonder arts of een andersoortige begeleider op stap kunnen. Omdat je minderjarig bent, gaan wij ervan uit dat je ouders/verzorgers toestemming verlenen om aan deze reis deel te nemen.
Wil jij in aanmerking komen, als één van de 40 jongeren, om samen met leeftijdsgenoten en “Peter Pan” een 8-daagse, avontuurlijke vliegreis te gaan maken naar het Middellandse Zee gebied, in de periode eind september – begin oktober 2008?

Stuur dan snel een e-mail met je gegevens naar: jongeren@peterpanvakantieclub.nl

stichting ieder jaar op reis met 40 jongeren. In samenwerking met transavia.com, reisorganisaties en diverse andere sponsoren wordt deze week mogelijk gemaakt. Laten we hierbij de inzet en vooral de steun van de collega’s binnen ons bedrijf niet vergeten, jullie maken deze geweldige vakantieweek mede mogelijk!

Wat we in 2008 weer gaan doen
Dit jaar gaan we alweer voor de 13de keer in de historie van de stichting op reis. Onze doelgroep dit jaar is jongeren met kanker. 40 Jongeren wederom een geweldige reis aanbieden, de reisleiders staan al te popelen om te gaan.

De ingelote transavianen hebben vorige week hun eerste sessie gehad op Schiphol-Oost. Tijdens deze sessies (8 in totaal) worden zij door de collega’s van de werkgroep Reisleiding van de stichting klaargestoomd om met deze jongeren op pad te gaan.

Met welke reisorganisatie gaan we dit jaar op reis, waar gaat de reis naar toe, welke reisleiders zijn ingeloot en wat is hun verhaal of gewoon nieuwsgierig naar Stichting Peter Pan Vakantieclub? Kijk dan regelmatig op onze website.
Hier vind je informatie over de stichting, het bestuur, voorgaande reizen maar ook de allerlaatste nieuwtjes over de reis van 2008. Goed in de gaten houden dus!