Menu

Terugblik en vooruitblik van de voorzitter

28 January 2011, Peter Pan Vakantieclub

Van de Voorzitter Yvonne Remmits

2010 zit er weer op en 2011 is weer fris begonnen! Een mooi moment om even terug te kijken wat er allemaal is gebeurd en tevens direct weer vooruit te kijken om te zien wat er allemaal staat te gebeuren in het komende jaar.

Terugkijkend op 2010 kunnen we gerust stellen dat we een turbulent jaar hebben gehad. Na de ambitieuze groeiplannen die we in 2009 hebben opgesteld, was 2010 het jaar om de groei ook daadwerkelijk te gaan realiseren. En dat hebben we gedaan!!! We kunnen 3 fraaie Peter Pan belevenissen in onze boeken bijschrijven en daar mogen we trots op zijn!

Allereerst zijn we in het voorjaar voor de tweede keer naar Disneyland Parijs geweest met een groep jongeren met kanker. De reis was zeer geslaagd, met een nog mooier hotel en met een nog beter afgestemd en uitgedacht programma dan het eerste jaar, kunnen we stellen dat deze reis nu staat…en nog belangrijker : een groep jongeren en reisleiders die met een grote lach op het gezicht terugkeerden op Schiphol.

Dan in oktober twee reizen vlak na elkaar. Allereerst onze weekreis naar Mallorca in fijne samenwerking met Neckermann met, net als vorig jaar een groep jongeren met een spierziekte. Alleen was deze groep wat jonger dan vorig jaar met 2 broertjes/zusjes van de reis van vorig jaar, dus leuk om hen bij vertrek ook weer eens te zien! Ondanks de vele regen die zij op het eiland hebben gehad, is het ook dit jaar weer een zeer geslaagde reis geworden met een ongelooflijk intens contact tussen de jongeren. Dat was prachtig om te zien tijdens de reünie.

En dan direct er achter aan een nieuwkomer in onze Belevenissenlijst, een lang weekend Beetsterzwaag in het mooie Friesland. Hier hebben we met een groep jongeren met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa mogen genieten in de gloednieuwe hoeve van Ronald McDonald. De foto’s van de friese les, het koeknuffelen en het pretpark zeggen genoeg; zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

Met betrekking tot onze bekendheid is er het afgelopen jaar ook flink aan de weg getimmerd. Naast deze nieuwsbrief zijn we via de social media twitter, hyves, facebook en Linkedin ook goed aanwezig geweest. Onze website laat mooie groeicijfers zien zo heeft 2010 heeft ons 20% meer bezoekers gebracht, we kennen inmiddels ruim 7500 unieke bezoekers per jaar waarbij we 51% nieuwe bezoekers hebben gehad. Statistieken om trots op te zijn!

En daarnaast zijn er natuurlijk onze sponsors die ons blijven steunen, die we erg dankbaar zijn en een paar nieuwe waar we weer ontzettend blij mee zijn. Veel spontane verrassende activiteiten die we goed kunnen gebruiken. De reiswereld draagt ons inmiddels een groot warm hart toe, met de geweldige sponsoractiviteiten door de Reisrevue en op het reisgala geïnitieerd.

Daarnaast de Artic Challenge Tour, Hotelkamerveiling.nl en natuurlijk de geweldig sponsoring van Floortje Dessing die een deel van de opbrengsten van haar nieuwe boek “365 dagen onderweg” aan de Peter Pan Stichting doneert met de nodige publiciteit daarom heen op radio en tv, voor ons helemaal geweldig! Een fraai boek (gemaakt van olifantenpoep… ;)) om zelf te hebben of cadeau te doen aan een ander!!

Kortom mooie initiatieven om onze groeiplannen verder vorm te geven. Om dit goed te kunnen doen, dienen we intern de processen nog verder aan te scherpen en nog beter op elkaar af te stemmen. Juist met meer belevenissen, meer jongeren die we dit kunnen bieden en meer reisleiders die dit gaan begeleiden, dient de organisatie nog professioneler te worden. We zijn momenteel flinke slagen aan het maken met Cisis, een organisatie advies bureau die ons (ook op vrijwillige basis) hierin begeleidt. De komende maanden gaan we hier prioriteit aan geven zodat we de verdere geplande groei naar 10 belevenissen in 2016 goed vorm kunnen geven.

En om deze mooie plannen de komende jaren te kunnen realiseren en nog veel meer jongeren zo’n bijzonder belevenis te geven, hebben we de hulp van sponsors hard nodig! Dus ik wil u, bij deze, uitnodigen om ons ook voor 2011 en liefst nog vele jaren lang, te blijven steunen zodat 2011 voor u, maar het zeker voor vele jongeren een super goed en bijzonder Peter Pan jaar gaat worden!!