Menu

Peter Pan is jarig: 15 jaar!

20 June 2011, Peter Pan Vakantieclub

Gisteren, zondag 19 juni 2011, vierde onze stichting PeterPan Vakantieclub haar 15e verjaardag! Tijdens het grote imagoproject van transavia in 1995 ontstond het idee om onze geweldige groep transavianen en onze kennis van- en contacten in de reisbranche in te zetten om vakanties te organiseren voor ernstig zieke jongeren. Voor deze jongeren is het niet makkelijk om op vakantie te gaan en door behandelingen hebben zij vaak een zware tijd.

Dankzij een ontzettend grote groep enthousiaste vrijwilligers die het hele jaar bezig is om reizen mogelijk te maken hebben wij in deze 15 jaar al 18 reizen georganiseerd. Dit was mede mogelijk door alle collega’s van transavia.com die ons hebben gesteund met donaties, het beschikbaar stellen van dagen, zelf mee te gaan als vrijwilliger of een bijdrage te leveren aan de organisatie. Ook zijn activiteiten altijd gesteund door een indrukwekkende lijst van sponsoren in binnen- en buitenland, waaronder onder andere Reisrevue en Stichting Ester Fonds. Daarvoor onze grote dank uiteraard ook namens alle jongeren die een fantastische week met ons beleefd hebben.

En we gaan door, en hoe! Afgelopen najaar hebben wij, met behulp van het organisatie-adviesbureau Cisis, dat ons vrijwillig begeleid heeft, de stichting klaargemaakt voor de toekomst. Voorheen noemden we onze vakanties reizen. Nu hebben we het over belevenissen. Een belevenis kan een dag zijn, een lang weekend, midweek of een week, in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen wij meer jongeren een onvergetelijke belevenis bieden en hopen wij ook meer collega’s in de gelegenheid te stellen om zo’n belevenis met onze jongeren mee te maken.
Wij willen het aantal belevenissen fors gaan uitbreiden naar 10 in 2016. Wij hopen hierbij natuurlijk op dezelfde enthousiaste respons als die in de afgelopen 15 jaar!

Het Peter Pan team

Britt van Rijswijk
Cornelie Buitink
Edwin Kroeze
Inge de Groot
Jerry Downing
Jet Smits
Marscha Lavertu
Michiel van den Berg
Natascha Alvarez
Rob Hogema
Sabrina Zwebe
Samahe Boughanemi
Sander Mesman
Stephanie Terpstra
Yvonne Remmits
Wilco van Elk