Menu

Dolfijn sponsorvolleybal toernooi 2006

6 April 2006, Peter Pan Vakantieclub

Er zijn veel organisaties die zich inzetten voor kinderen die het niet zo goed getroffen hebben, bijvoorbeeld door ziekte, armoede of oorlog. De ene organisatie geniet landelijke naamsbekendheid, andere organisaties zijn meer bekend bij een selecte doelgroep. Eén van de organisaties die wellicht minder bekend is voor transavia.com medewerkers, is Stichting Dolfijn Vakanties.

Stichting Dolfijn Vakanties is 4 juni 1998 opgericht en organiseert vanaf dat jaar kerstreizen en vanaf 1999 zomerreizen. Stichting Dolfijn organiseert vakantiereizen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking vanaf 16 jaar.

Op het bureau regelt Stichting Dolfijn alles voor de vakanties, maar de uitvoering gebeurt geheel door de vrijwillige reisbegeleiders. Vanwege ruimtegebrek op het kantoor van Dolfijn is besloten om te verhuizen naar een kantoor met meer vierkante meters. Een van de reisbegeleiders bood aan om een sponsoractie te organiseren: het sponsorvolleybaltoernooi 2006. Sponsoren werden gevonden, het formeren van teams bleek lastiger.

Yvonne Remmits, voorzitter Peter Pan Vakantieclub, is al circa 13 jaar één van de vrijwillige reisbegeleiders van Dolfijn. “Dolfijn Vakanties is een ontzettend enthousiaste club die vele leuke reizen organiseert voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en dat tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs”, aldus Yvonne.
Yvonne heeft ons enthousiast gemaakt voor Dolfijn en al snel was er een team samengesteld.

Op zaterdag 11 maart 2006 was het dan zover. Het voor deze gelegenheid samengestelde volleybalteam van Peter Pan zou met 8 teams strijden om de eer op het sponsorvolleybaltoernooi van Stichting Dolfijn Vakanties. Het team van Peter Pan ging enthousiast en met veel plezier van start en leverde Peter Pan uiteindelijk de poedelprijs op. We zijn er trots op en kijken terug op een geslaagde middag.

www.dolfijnvakanties.nl