Menu
Vrijwilligers

Wilco van Elk

Wilco van Elk

Voorzitter

Even voorstellen: mijn naam is Wilco van Elk, ik werk sinds 1987 bij Transavia bij de afdeling Operations. Voordat ik bij Transavia begon ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na mijn studie heb ik een aantal keren meegevaren op de MS Henry Dunant, het vakantieschip van het Rode kruis, als fysiotherapeut tijdens jongerenreizen. Door een zeer slechte marktsituatie in mijn vakgebied ben ik uiteindelijk bij Transavia beland. Toen Transavia in 1995 een nieuw imago wilde, werden er een aantal werkgroepen gevormd met medewerkers die vorm moesten geven aan het nieuw imago.

In mijn werkgroep is toen het idee geopperd met in het achterhoofd mijn opgedane ervaring op de Henry Dunant en de wetenschap bij wat voor mooi bedrijf ik werkte: waarom kunnen we geen verzorgde vliegvakantie organiseren voor jonge mensen met een ernstige en/of chronische ziekte die vaak in hun eigen sociale omgeving de enige zijn met deze ziekte. Een week naar NeverNeverLand met alleen maar lotgenoten waar ze ervaringen kunnen delen, kracht kunnen opdoen en vooral even geen ziekenhuis, moeilijke gesprekken. Dit idee werd direct enorm enthousiast ontvangen (hoezo een leuk bedrijf ) en verder uitgewerkt. Dit resulteerde uiteindelijk in een eerste reis in oktober 1996.

Ik ben zelf als reisleider mee geweest op de eerste lustrumreis in 2000 naar Lloret de Mar in Spanje en naar Barcelona in 2015. Ik kan er vier pagina’s aan wijden over hoe het was, maar in 1 woord: FANTASTISCH. Voor iedereen die eraan deelneemt, zowel reisleiders als jongeren is het een onvergetelijke ervaring.

Op 11 november hebben we als stichting een prachtig cadeau mogen ontvangen van onze werkgever: een eigen vliegtuigbeschildering !! Ik ben ongelofelijk trots op al mijn lieve collega’s in de stichting Peter Pan Vakantieclub en van Transavia, die deze reizen allemaal mogelijk maken met hun passie, kennis, kunde, tijd en financiele bijdrage: naast onze gasten zijn zij heel bijzonder !

Ik heb ongelooflijk veel zin in de toekomst om samen met mijn lieve collega’s nog heel veel jongeren mee te nemen naar never never land.

Graag tot ziens op een van onze reizen!