Menu
Barcelona 2019

Op de pedalen

Op de pedalen

29 June 2019, Peter Pan Vakantieclub

Terwijl in Barcelona de Pride gebukt gaat onder de brandende Spaanse zon, breekt voor ons de derde dag van de Peter Pan-reis aan. En wat is bij een temperatuur van zo’n 35 graden de beste manier om de stad te ontdekken? Juist, de fiets. Ideaal om in alle rust de mooiste plekjes te bekijken en toch lekker bezig te zijn. Per bus reizen we naar Plaça de la Llana, het plein waar onze fietstour begint.

 width=

Al vanaf de eerste meters trekken we veel bekijks. Niet alleen door onze opvallende polo’s, maar ook door Arjan die samen met cameraman Roger op een tandem tussen iedereen door racet om alles vast te leggen. Via Plaça de Sant Jaume – het politieke hart van Barcelona – en de oude wijk El Raval komen we uiteindelijk aan in de oude haven, waar het gokken is wat er voor de gigantische jachten is betaald. Een klein stukje verderop stappen we af voor een heerlijke lunch op het strand. Natuurlijk is de verleiding groot om tijdens het wachten even af te koelen in het water. Té groot.

Met enigszins opgedroogde kleren en het eten achter de kiezen klimmen we weer op het zadel. Onderweg stoppen we in het Parc de la Ciutadella, waar het in de schaduw van de bomen net uit te houden is. Na een fotoshoot voor de fontein en een grote slok water is het alweer tijd om te gaan. Via de Arc de Triomf – in 1888 de hoofdingang van de Wereldtentoonstelling – komen we weer terug bij de plaats waar we onze fietsen eerder vandaag hadden opgehaald. Heel toevallig wordt aan de overkant een ijssalon gespot, en heel toevallig staat nog geen vijf minuten later iedereen te genieten van een welverdiend ijsje.

 width=

Na de fietstocht brengt de bus ons terug naar het hotel, waar binnen no-time het zwembad op de vierde verdieping wordt gekaapt. Een paar uurtjes genieten en ervaringen uitwisselen over wat we allemaal gedaan en gezien hebben. Het besef dat we alweer op de helft van de reis zijn zorgt hier en daar voor de nodige verbazing, al bewijst het eigenlijk alleen maar hoe hecht deze groep al is geworden en hoe erg iedereen het naar de zin heeft. Tegen 18:30 uur is het zwembad weer net zo rustig als toen we aankwamen, want drie kwartier later verzamelen we in de lobby voor het avondprogramma.

Vanaf het drukke Plaça d’Espanya lopen we omhoog richting Poble Espanyol, wat letterlijk “Spaans dorp” betekent. Hier gaan we dineren in een wel heel bijzonder restaurant: Tablao de Carmen. Tijdens het eten verschijnt op het podium een flamencogroep die een prachtige dansvoorstelling laat zien. Het is indrukwekkend hoe goed ze op elkaar ingespeeld zijn en aanvoelen wat er gaat gebeuren. Na afloop klinkt een daverend applaus en nog druk napratend – een enkeling zelfs dansend – gaan we weer naar buiten, waar een bus ons naar het hotel zal brengen. Nog even relaxen en dan bijslapen voor dag vier, een dag voor de echte voetballiefhebbers.