Menu
Barcelona 2019

Een vliegende start

Een vliegende start

27 June 2019, Peter Pan Vakantieclub

Het is al behoorlijk druk op Schiphol als tegen kwart over tien in de ochtend steeds meer Peter Pan-polo’s in de vertrekhal verschijnen. Uit de kraagjes steken enthousiaste, maar ook enigszins gespannen gezichten – al geldt dat laatste misschien wel vooral voor de ouders. Hier begint namelijk voor 19 jongeren de ForEster-Citytrip naar Barcelona. Terwijl de een nog een keer vrolijk terugzwaait naar de familie, verdwijnt de ander zonder nog om te kijken uit het zicht. Klaar voor een 5-daags avontuur met lotgenoten van de ziekte van Crohn en collitis.

Na een gezellige vlucht van nog geen twee uur landt ons toestel, dat sinds 2017 in de kleuren van de stichting rondvliegt, op de luchthaven van Barcelona. Na het ophalen van de koffers lopen we naar de bus die ons naar het hotel zal brengen. Onderweg wordt gefantaseerd over het hotel en wat we allemaal zullen gaan doen. Eenmaal aangekomen worden de verplichte huisregels doorgenomen en wordt de kamerindeling bekendgemaakt. Veel tijd om bij te komen is er niet, want nauwelijks een half uur later verzamelen we in de lobby voor het eerste uitstapje deze reis.

Met de bloedhete metro reizen we naar een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona: de Sagrada Familia, een enorme kathedraal waaraan sinds 1882 bijna onafgebroken wordt gebouwd. Binnen is het een stuk aangenamer en een gids vertelt ons alles wat we moeten weten. Aan het einde van de rondleiding is eigenlijk iedereen wel toe aan een hapje eten, en daarvoor houden we het vanavond simpel: Taco Bell of Burger King.

Terug in het hotel voelt eigenlijk iedereen een sterke behoefte om een lekkere douche te nemen. Het wandelen door de stad met deze temperaturen maakt het namelijk bijna onmogelijk om niet bezweet aan te komen. Als na een drankje en een kaartspelletje in de hotelbar de vermoeidheid echt toeslaat, besluit iedereen terug te gaan naar de kamer. Een klein beetje nachtrust kan geen kwaad, want morgen wordt iedereen om 09:00 uur aan het ontbijt verwacht.