Menu

Van de voorzitter

4 January 2010, Peter Pan Vakantieclub

Het begin van een nieuw jaar is altijd een moment om even terug te kijken, wat is er allemaal gebeurd in 2009? Wat hebben we allemaal bereikt? En dan direct ook weer vooruit te kijken naar 2010 om te zien wat er allemaal voor mooie initiatieven op de rol staan. En voor onze stichting Peter Pan Vakantieclub is dat niet niks!

Het afgelopen jaar heeft een groot aantal indrukwekkende hoogtepunten gekend. Maar we kregen om mee te beginnen ook drie heel trieste berichten in 2009, die ons als Stichting zeer hebben aangegrepen. Zo hebben we helaas van 3 oud-Peter Pan deelnemers afscheid moet nemen. Loek en Richelle, die in 2009 met ons naar  zijn geweest, verloren hun strijd tegen kanker. Ook oud-deelnemer Ricardo is overleden, hij is in 2004 samen met lotgenoten met een aangeboren hartafwijking met ons naar Mallorca geweest. Trieste gebeurtenissen, die gezien onze doelstelling natuurlijk nooit helemaal onverwacht zijn, maar ons wel steeds weer sterken in de doelen van onze Stichting. Het is erg bijzonder om van de ouders van Loek, Richelle en Ricardo te horen, hoe bijzonder de Peter Pan belevenis voor hen is geweest. Een dubbel gevoel overheerst dan, maar we zijn intens blij dat we hen een heerlijke onbezorgde vakantie met lotgenoten hebben kunnen geven!

Voor wat betreft de hoogtepunten denk ik met heel veel plezier terug aan ons 12,5 jaar jubileumfeest dat we in januari hebben gevierd. Erg leuk om ook de Peter Panners van het eerste uur weer eens te zien! En dan in maart de eerste extra belevenis naar Disneyland Parijs met 18 jongeren met kanker! Een groot succes waarbij de jongeren en de reisleiders na een lang weekend met een net zo intens gevoel zijn teruggekeerd als na een reis van een week en dat was prachtig!

En voor het eerst hebben we in 2009, na jarenlang bewust terughoudend en bescheiden te zijn geweest, meer prominent de publiciteit opgezocht. We hebben daarnaast een ANBI-toekenning gekregen, er is een SMS donatie service ingericht, sponsors kunnen snel, gemakkelijk en veilig een bedrag aan ons doneren via de website, we hebben de Telegraaf gehaald en we maken gebruik online van o.a. banners en offline van flyers en foldermateriaal om de stichting meer bekendheid te geven. Want die bekendheid hebben we hard nodig de komende jaren…. We hebben ons zelf het afgelopen jaar nieuwe doelen gesteld en die zijn niet kinderachtig te noemen. Maar met het team dat we momenteel hebben, de reorganisatie die we in de afgelopen maanden hebben doorgevoerd, absoluut haalbaar! In 2016 willen we 10 belevenissen voor jongeren gaan realiseren en dat gaat ons lukken ook!

Voor 2010 betekent dit dat we naar drie belevenissen gaan (dat wil zeggen drie vakanties). Na het grote succes van vorig jaar gaan we wederom in het voorjaar een lang weekend naar Disneyland Parijs. In het najaar volgt dan weer de weekreis naar Zuid-Europa en ergens nader te bepalen in het jaar volgt dan nog een lang weekend in Nederland. Om onze plannen te realiseren gaan we onze relaties binnen de reiswereld versterken en liefst voor een langere termijn aan. Het doel is om onze stichting als HET goede doel van de reisbranche te gaan profileren en daarmee onze basis te verbreden. Een startschot wordt gegeven op de VakantieVakBeurs die op dinsdag 12 januari 2010 plaatsvindt in de jaarbeurs Utrecht. Daar zijn we voor het eerst groots aanwezig met een donatieactie!

Voor de jongeren gaat er ook wat veranderen. Zij mogen voortaan 2x mee met een Peter Pan belevenis, 1x met de jongere groep (12-15 jaar) en 1x met de oudere groep jongeren (16-19 jaar). Ook nieuw is dat oud-Peter Pan reisleiders vaker mee mogen op reis. Door gebruik te maken van de ervaringen van deze reisleiders hopen we ook de voorbereidingen op de reis efficiënter en effectiever te maken.

En om deze mooie plannen ook in de toekomst te kunnen realiseren en nog veel meer jongeren een bijzondere Peter Pan- belevenis te geven, hebben we de hulp van donateurs/ sponsors hard nodig! Dus ik wil u, bij deze, uitnodigen om ons ook voor 2010 en liefst nog vele jaren lang, te blijven steunen zodat 2010 voor u een goed jaar gaat worden, maar het zeker ook voor vele jongeren een super goed jaar gaat worden!! Steun ons!

Yvonne Remmits
Voorzitter Stichting Peter Pan Vakantieclub