Menu

Op reis met Peter Pan door Annemiek

10 March 2010, Peter Pan Vakantieclub

Op reis met Peter Pan

door Annemiek Winkel – Peter Pan Mallorca 2009-deelnemer (Annemiek staat op de foto rechtsonder)

Net terug op schiphol, met de koffer in de hand, lopen we door de schuifdeuren naar onze ouders. Ik hoor een luid applaus als ik door de deuren kom en zie overal blije gezichten. Wat veel mensen die ons op staan te wachten! Mijn ouders staan zwaaiend in het midden. Hoewel ik heel blij ben dat ik ze weer zie, heb ik toch een ‘onderbuikgevoel’, want nu is deze geweldige vakantie toch écht voorbij! Vlak voordat we door de schuifdeuren liepen hebben we met z’n allen afscheid genomen, van elkaar, en van onze begeleiders. Dikke tranen, want het is zo’n hechte groep geworden! We hebben een superleuke tijd gehad, en allemaal dankzij de Peter Pan vakantieclub.

De Peter Pan vakantieclub, opgericht door Transavia-medewerkers, organiseert vakanties voor jongeren die een ziekte hebben of hebben gehad. Dit met het doel ze een geweldige tijd te bezorgen zodat ze al hun zorgen even kunnen vergeten en lekker kunnen genieten. Dit jaar werd er, in samenwerking met de VSN (red. Vereniging Spierziekte Nederland), een reis georganiseerd voor jongeren met een spierziekte. En wel naar het zonnige Mallorca! Samen met leeftijdsgenoten met een vergelijkbare ziekte heb ik daar een geweldige tijd gehad. Hoewel het wat onwennig was in het begin – niemand kende elkaar – werd het een superhechte groep. Elke dag werden er leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn we met een catamaran langs de kust gevaren, waar we even gestopt zijn bij een afgelegen baai om daar heerlijk te zwemmen en lekker te eten. We hebben geshopt op de markt van Alcudia, paardgereden op de ranch en gegleden van de allerhoogste glijbanen in Aqualand. Een middagje aan het strand en een avondje feesten in de Beach Bar konden uiteraard ook niet ontbreken. De week werd afgesloten met een bonte avond, met als thema ‘Glitter and Glamour’. Dit lieten we ons geen twee keer zeggen en helemaal in stijl, compleet met glitterjurkjes (niet alleen gedragen door de meisjes!) arriveerden we in de feestzaal. Een super einde van een super vakantieweek. Onze reisleiders hebben er ook met name voor gezorgd dat wij een heerlijke vakantie hebben gehad. Ze hebben het supergoed gedaan!

Weer terug in Nederland verlangt iedereen weer terug naar de vakantieweek. Want wennen is het wel, hier in dit koude kikkerlandje! Alle jongeren en ook de begeleiders kijken reikhalzend uit naar de reünie, waar we elkaar eindelijk weer zien! Op deze reünie zullen we de film te zien krijgen die is gemaakt tijdens onze vakantie. Ook de vele, vele foto’s die gemaakt zijn zullen voorbij komen. Een leuke herinnering aan deze supervakantie. Het was heel bijzonder om mee te mogen met deze reis. Peter Pan, bedankt voor deze supervakantie. Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten!

Artikel geschreven door een Annemiek Winkel, deelnemer van Peter Pan Mallorca 2009 , verschenen in de VSN-nieuwsbrief WEP 2010/1.