Menu

Hogere Spaanse Luchthaven belastingen

4 July 2012, Peter Pan Vakantieclub

Persbericht van onze hoofdsponsor transavia.com

Hogere Spaanse luchthavenbelasting: transavia.com komt niet met naheffing voor haar passagiers – Liever doneren aan de Peter Pan vakantie club

4 juli 2012

Na de verhoging door Spanje van de luchthavenbelastingen, is er voor transavia.com een uitdaging met de al verkochte tickets naar Spaanse bestemmingen. Voor meer dan 100.000 passagiers moet de maatschappij deze belasting wel afdragen, terwijl deze niet bij de ticketprijs is inbegrepen. Bij transavia.com geldt ‘een scherpe en eerlijke prijs’. Daarom is besloten, in tegenstelling tot andere maatschappijen, niet over te gaan tot naheffingen.

Dit geldt zowel voor passagiers die direct bij transavia.com hebben geboekt, als ook voor passagiers die via een andere organisatie hebben geboekt. De Spaanse overheid heeft à la minute besloten vanaf 1 juli 2012 de luchthavenbelasting te verhogen voor alle passagiers vertrekkende van een Spaanse luchthaven. transavia.com betreurt deze manier van handelen van de Spaanse autoriteiten.

De luchtvaartmaatschappij wil haar passagiers niet verrassen met naheffingen. Als de passagier een ticket heeft geboekt voor een bepaalde prijs, dan komt transavia.com de afspraak hierover na en belast de passagier niet achteraf nog met aanvullende verhogingen.

Als passagiers zich alsnog geroepen voelen iets te doen met het geld dat ze op deze manier uitsparen, worden ze uitgenodigd het bedrag (tot €10) over te maken aan een stichting die ook anderen een mooie vakantie bezorgt. De Peter Pan Vakantieclub is een stichting die vakanties organiseert voor jongeren, die door ziekte of omstandigheden niet in staat zijn zelfstandig op vakantie te gaan. De stichting wordt geheel door transavia.com medewerkers gemanaged en door de luchtvaartmaatschappij gesponsord. Meer informatie over deze stichting op www.peterpanvakantieclub.nl.

Voor tickets die na 1 juli verkocht of gewijzigd worden, is de verhoogde tax integraal onderdeel van de prijs