Menu
Vrijwilligers

Rik Hendrickx

Rik Hendrickx

Ik ben Rik en ik werk sinds 2021 bij Transavia als Roster Analist Cockpit. Voor ik bij Transavia begon, studeerde ik Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Je kan dus wel zeggen dat de luchtvaartmicrobe er al van kinds af aan in zat. In mijn vrije tijd kan je me wel eens vinden rondom Schiphol, waar ik geniet van het opstijgen en landen van de vliegtuigen. Zodoende kende ik het ‘Peter Pan vliegtuig’ van Transavia al langere tijd. Toen ik deze mooie kist voor het eerst zag opstijgen, werd ik door nieuwsgierigheid geprikkeld en ben ik gaan opzoeken waar de Peter Pan Vakantieclub voor staat. Wat een prachtig initiatief vond (en vind) ik het, terwijl ik toen nog geen flauw idee zou hebben dat ik nu bij Transavia zou komen te werken.

Fast forward een aantal jaren en ik zit tijdens mijn allereerste werkdag bij Transavia op kantoor. Ik krijg een folder in mijn handen over de Peter Pan Vakantieclub en ik wist het meteen. Ik moest en zou hier deel van gaan uitmaken. Ik wilde me al een tijdje inzetten voor een goed doel, maar had tot op die dag de perfecte match nog niet gevonden. Het is voor mij de ultieme combinatie van passie, werk en een prachtig doel die me zo enthousiast maakt. Wat een enorm warm en goed gevoel moet het geven om kinderen en jongeren, voor wie het niet altijd vanzelfsprekend is om ‘kind te zijn’, de tijd van hun leven te geven. Dit alles samen met een leuke groep collega’s die de Peter Pan stichting een groen hart toedragen.

Met Peter Pan wil ik reizen neerzetten waar niet alleen mooie momenten en herinneringen worden gemaakt, maar ook levenslange vriendschappen tussen lotgenoten. Mezelf inzetten voor deze mensen is waar ik energie en positiviteit uit kan halen. Laten we allemaal samen ons steentje bijdragen en unieke momentjes van geluk scheppen voor deze jongeren en hun naasten, let’s take off to never never land!